Späť na Recepty

Francúzska klasika!

Šalát Nicoise
  • Ohodnotiť recept

  • 30 Minút

  • Ľahké

  • bloky a výkroje

  • Pridať k Obľúbeným

Šalát Nicoise

Porcie:

4

Vychutnajte si počas:

Obed, Večera, Šaláty

Inštrukcie:

Nakrájajte syr Leerdammer na malé kúsky. Pokrájajte zemiaky na kúsky a zelené fazuľky na polovice. Umyte paradajky a porežte ich na plátky a pokrájajte vajcia na kolieska. Umyte a nakrájajte šalát. Umyte, vysušte a podrvte petržlenovú vňať. Zmiešajte šťavu z polovice citróna s olejom a troškou soli, čím získate omáčku. Poukladajte všetky ingrediencie na taniere, s prihliadnutím na poradie farieb. Nakoniec polejte ingrediencie citrónovo-olejovou omáčkou a ozdobte podrvenou petržlenovou vňaťou.

Ingrediencie

  • 120g syra Leerdammer Original

  • 200g zemiakov

  • 200g zelených fazuliek

  • 4 paradajky

  • 120g tuniak v konzerve

  • 4 filety ančovičiek

  • 2 vajcia

  • 80 ml olivového oleja

  • 1 PL citrónovej šťavy

  • 1 štipka soli a korenia

#ENJOYIT Skúste Tip na spestrenie!

Pre sviežejšiu chuť pridajte listy zeleného šalátu

Skúste Tip na spestrenie!!

Podeľte sa o váš vlastný Tip na spestrenie tohto receptu

3 Podobné recepty

#ENJOYIT