4
Zmiešajte droždie so 150 ml vlažnej vody a ČL soli. Počas miešania pridávajte múku. Primiešajte PL oleja, kým sa cesto neoddeľuje od misky. Zakryte a nechajte odstáť 20-30 minút. Predhrejte rúru na 200°C (teplovzdušná rúra 180°C, plynová rúra 3-4). Na panvici zohrejte PL oleja a opražte cibuľu a cesnak. Pridajte špenát a krátko povarte. Na 2-3 minúty odkryte pokrievku. Rozvaľkajte cesto na kruhy (5 mm hrubé) a položte na olejom natretý plech. Zmiešajte špenát a syr Leerdammer Original, osoľte a položte na cesto. Navrch pridajte píniové oriešky. Zložte do tvaru pirohu a potrite olejom a posypte syrom. Pečte 20 minút.
4 kocky droždia
1 ČL soli
300g múky
3 PL olivového oleja
500g špenátu
250g cibule - tenké pásiky
1 cesnak - nadrobno nakrájaný
trošku oleja na potretie plechu
soľ
čerstvo mleté korenie
štipka nastrúhaného muškátového orecha
50 g opražených píniových orieškov
nastrúhaný syr Leerdammer Original navrch
Odoslať e-mailom nákupný zoznam