Podávajte s červenou kapustou zjemnenou jedlými gaštanmi.
Skúste Tip na spestrenie!!4
Rukou poklepte mäso, položte vedľa seba a ochuťte soľou a korením. Narežte syr Leerdammer Delacrème na tenké pásiky a zmiešajte s horčicou a píniovými orieškami a všetko dajte na mäso. Zrolujte rolády a spojte špajdľou. Na panvici zohrejte olej a prudko opečte rolády z oboch strán. Nechajte odkvapkať čerešne a šťavu si odložte. Pridajte 100 ml šťavy z čerešní a hovädzí vývar k roládam, povarte a duste 60-70 minút. Umyte a olúpte zemiaky a pokrájajte na malé kocky. Opečte zemiakové kocky na rozpálenom oleji do zlatohneda a chrumkava. K roládam pridajte brusnice a čerešne a krátko zohrejte. Ochuťte omáčku korením, soľou a zvyšnou horčicou podľa chuti a zahustite kukuričnou múčkou. Osoľte opečené zemiaky a ozdobte roládami a omáčkou.
4 hovädzie plátky
150g syra Leerdammer Delacrème
soľ
čerstvo mleté čierne korenie
1-2 PL jemne štipľavej horčice
1 PL nasekaných píniových orieškov
2 PL oleja
1 zavárané čerešne (425 ml)
hovädzí vývar (500 ml)
600g zemiakov
olej (na pečenie)
50g sušených brusníc
kukuričná múka
Odoslať e-mailom nákupný zoznam
Podávajte s červenou kapustou zjemnenou jedlými gaštanmi.
Skúste Tip na spestrenie!!