Absolútny trend v jedení. S extra porciou syra!
6
1. Elektrickú trúbu predhrejeme na teplotu 170 °C, horkovzdušnú na 150 °C, plynovú na stupni 4. 2. Mletú papriku, mletú horčicu a hrubozrnnú horčicu zmiešame so soľou a korením. Bravčové pliecko natrieme touto zmesou, dáme do formy odolnej voči teplotám v peci a pridáme 250 ml vody. Zakryté fóliou ho necháme dusiť v peci po dobu 4 až 4,5 hodiny. Pripravíme 1-2 dni predtým. Následne uchovávajte chladené. 3. Gril predhrejeme. 4. Barbecue omáčku rozmiešame s paradajkovým pretlakom, cukrom a octom. Mäso grilujeme niekoľko minút, dokiaľ nie je zo všetkých strán hnedé. Prípadne dusíme v elektrickej trúbe po dobu 20-30 minút pri teplote 200 °C, horkovzdušnej pri teplote 180 °C, a v plynovej na stupni 6. 5. Pomocou dvoch vidličiek mäso natrháme na kusy. 6. Burger-žemle ľahko upečieme alebo opečieme na grile. Vyplníme natrhanými kusmi mäsa a vždy jedného plátku syra Leerdammer® Toast & Burger. Podávame s kapustovým šalátom.
1. Jemne nastrúhame 500 g špicatej kapusty. Dáme do misky spolu s poriadnou štipkou soli a cukru a rukami premiešame po dobu jednej až dvoch minút. 2. 2–3 mrkvy ošúpeme, nastrúhame a pridáme. Vmiešame 2 lyžice šlahačky a kyslej smotany, dochutíme citrónovou šťavou, soľou a korením.
1,6-2 kg bravčového pliecka
2 lyžičky údenej mletej papriky
1 lyžička mletej horčice
1 lyžička hrubozrnnej horčice
soľ a čerstvo pomleté čierne korenie
4 lyžičky barbecue omáčky
4 lyžičky paradajkového pretlaku
2 lyžičky hnedého cukru
1 lyžička octu z bieleho vína
6 burger-žemlí
6 plátkov Leerdammer® Toast & Burger
500 g špicatej kapusty
po jednej poriadnej štipke soli a cukru
2–3 mrkvy
2 polievkové lyžice šľahačky
1 pohár kyslej smotany
citrónová šťava
korenie
Odoslať e-mailom nákupný zoznam