Späť na Recepty

Absolútny trend v jedení. S extra porciou syra!

Pulled Pork burger
  • Ohodnotiť recept

  • 40 Minút

  • Stredné

  • plátky

  • Pridať k Obľúbeným

Pulled Pork burger

Porcie:

6

Vychutnajte si počas:

Obed, Večera

Inštrukcie:

1. Elektrickú trúbu predhrejeme na teplotu 170 °C, horkovzdušnú na 150 °C, plynovú na stupni 4. 2. Mletú papriku, mletú horčicu a hrubozrnnú horčicu zmiešame so soľou a korením. Bravčové pliecko natrieme touto zmesou, dáme do formy odolnej voči teplotám v peci a pridáme 250 ml vody. Zakryté fóliou ho necháme dusiť v peci po dobu 4 až 4,5 hodiny. Pripravíme 1-2 dni predtým. Následne uchovávajte chladené. 3. Gril predhrejeme. 4. Barbecue omáčku rozmiešame s paradajkovým pretlakom, cukrom a octom. Mäso grilujeme niekoľko minút, dokiaľ nie je zo všetkých strán hnedé. Prípadne dusíme v elektrickej trúbe po dobu 20-30 minút pri teplote 200 °C, horkovzdušnej pri teplote 180 °C, a v plynovej na stupni 6. 5. Pomocou dvoch vidličiek mäso natrháme na kusy. 6. Burger-žemle ľahko upečieme alebo opečieme na grile. Vyplníme natrhanými kusmi mäsa a vždy jedného plátku syra Leerdammer® Toast & Burger. Podávame s kapustovým šalátom.



Na šalát Coleslaw:

1. Jemne nastrúhame 500 g špicatej kapusty. Dáme do misky spolu s poriadnou štipkou soli a cukru a rukami premiešame po dobu jednej až dvoch minút. 2. 2–3 mrkvy ošúpeme, nastrúhame a pridáme. Vmiešame 2 lyžice šlahačky a kyslej smotany, dochutíme citrónovou šťavou, soľou a korením.

Ingrediencie

  • 1,6-2 kg bravčového pliecka

  • 2 lyžičky údenej mletej papriky

  • 1 lyžička mletej horčice

  • 1 lyžička hrubozrnnej horčice

  • soľ a čerstvo pomleté čierne korenie

  • 4 lyžičky barbecue omáčky

  • 4 lyžičky paradajkového pretlaku

  • 2 lyžičky hnedého cukru

  • 1 lyžička octu z bieleho vína

  • 6 burger-žemlí

  • 6 plátkov Leerdammer® Toast & Burger

Na šalát Coleslaw:

  • 500 g špicatej kapusty

  • po jednej poriadnej štipke soli a cukru

  • 2–3 mrkvy

  • 2 polievkové lyžice šľahačky

  • 1 pohár kyslej smotany

  • citrónová šťava

  • korenie





Podeľte sa o váš vlastný Tip na spestrenie tohto receptu

#ENJOYIT